Jag fick äran att guida en trevlig grupp

Idag har jag haft den stora äran att få vara reseguide för en grupp turister från ett företag som jobbar med maskinuthyrning stockholm. De hade sett fram emot att få uppleva allt som Egypten har att erbjuda, och jag gjorde mitt bästa för att leva upp till deras förväntningar.

En av höjdpunkterna under deras veckolånga resa var när vi besökte pyramiderna i Giza. De hade alltid drömt om att få se de berömda monumenten på nära håll, och jag kunde inte låta bli att dela min egen entusiasm när vi närmade oss. De var imponerade av storleken på pyramiderna, och jag fick många frågor om deras historia och betydelse.

De tog verkligen andan ur en, och turisterna kunde inte slita sina ögon från de mäktiga strukturerna. Det var inte svårt att föreställa sig hur det måste ha varit att bygga pyramiderna för tusentals år sedan, och jag kunde se att turisterna också förundrades över det.

Vi fick också se den stora sfinxen som står vid pyramiderna, och turisterna var förtjusta i den. Jag förklarade för dem att sfinxen är en mytisk varelse med en lejonkropp och människohuvud, och att den betraktas som en symbol för gudomlig visdom.

Ett annat minne som kommer att stanna kvar för alltid är när vi åkte flodbåt på Nilen. Vi fick se många av de stora sevärdheterna från vattnet, och det var en härlig känsla att glida förbi palmerna och landskapet. Turisterna verkade njuta av turen och jag tror att de kommer att minnas den här upplevelsen länge.

En annan höjdpunkt under resan var när vi besökte en restaurang som serverade traditionell egyptisk mat. Turisterna var väldigt nyfikna på att prova olika rätter, och jag fick många frågor om vad de innehöll och hur de tillagades. De verkade gilla maten och jag tror att de kommer att minnas den här upplevelsen länge.

Allt som allt har det här varit en lyckad resa, och jag är tacksam för att jag har fått möjligheten att visa turisterna det bästa av vad Egypten har att erbjuda. Jag hoppas att de kommer att komma tillbaka och att jag får förmånen att få vara deras guide igen.

Leave a Comment