Hög standard i Cairo

I det senaste inlägget gick vi igenom lite grann kring olika hotell i Cairo. Som vi nämnde så finns det både hotell som är mer anpassade efter budgetresenärer och backpackers. Typ som hostels eller vandrarhem. Sen finns det också lyxigare hotell för den som har en lite större budget och vill njuta av staden.

För att illustrera hur detta kan se ut så bifogar vi här ett brev från en läsare som nyligen har varit i Cairo och njutit av en härlig semester. Här är brevet i sin helhet:

Varma hälsningar från Cairo!

Nu har jag och frugan varit här i fyra dagar och vi måste säga att vi verkligen älskar den här staden. Det finns så oerhört mycket att se och smakerna, lukterna och ljuden av den här staden är som en vacker symfoni i våra öron. Den är färgsprakande och överdådig men samtidigt vardaglig. Det finns någon form av underliggande struktur under allt detta kaos som tycks föregå på ytan, men som turister har vi fortfarande svårt att förstå oss på det. Vi förlitar oss på våra kartor och skrivna guider.

Något som vi inte kände till innan resan är att Cairo är en så pass modern stad. Jag menar, hotellet håller mycket högre standard än vad vårat nyproducerade hus gör därhemma i Sverige!

På hotellrummet har vi badkar och dusch, minibar och kontinentalsäng. AC och roomservice. Standarden är mycket hög och det gör det till ett sant nöje att komma tillbaka till hotellet efter en dag ute på stan.

Det finns mycket mer att berätta om denna fantastiska stad. Maten, kulturen och värmen är tre saker som är helt fantastiska. Nu ska vi svida om och gå och ta ett dopp i hotellpoolen. Sedan väntar Cairos uteliv med allt vad det innebär.

Tack till Cairo.se för alla härliga tips! Vår semester hade aldrig blivit så bra utan er underbara sajt.

Salud,

Lasse Andersson

Leave a Comment