Så är hotellen i Cairo

Något många av er läsare som funderar på att semestra i Cairo undrar är hur standarden är i staden. Hur är hotellen? Pratar personalen engelska? Går det att beställa alkohol på hotellen? Hur är standarden?

Det är förståeligt att många av er undrar detta. Egypten är ett främmande land och Cairo är en främmande stad och det finns givetvis många frågetecken innan man själv har besökt staden och fått bilda sig en egen uppfattning.

Många svenskar har dock en positiv bild av Egypten och egyptisk standard eftersom många har besökt någon av turistorterna vid medelhavet, till exempel på en charterresa. Vad dessa personer vet är att såväl hotell som mat och service håller en mycket hög klass i Egypten och de kan absolut mäta sig med jämförbara länder kring Medelhavet som svenska turister annars gärna reser till som exempelvis Turkiet eller Cypern.

Hotellen i Cairo håller en hög standard. Här finns givetvis allt från vandrarhem och hostels för backpackers till femstjärniga lyxhotell med alla moderna bekvämligheter man kan tänka sig. Men om vi ska inrikta oss på de hotell som de flesta utav oss besöker, det vill säga hotell som har mellan två och fyra stjärnor, så är standarden god.

Det finns många sådana hotell som erbjuder kontinentalsängar här och det finns många hotell där personalen talar god engelska så det är enkelt att göra sig förstådd som turist. Många av dessa hotell erbjuder också frukost och har även restauranger. Det går också att beställa mat via roomservice.

Många oroar sig över att Egypten är ett muslimskt land där det kan vara svårare att få tag i alkohol men Cairo är en stad som är väldigt kosmopolitisk och inriktad på turism så de flesta hotell serverar alkohol och många har också en egen bar där man kan hänga om kvällarna.

För att summera så är Cairo en modern stad som är väl värd ett besök.

Leave a Comment