Vanliga typer av turism i Cairo

Det finns många olika typer av turister och besökare i Cairo och i dagens inlägg ska vi gå igenom några av de vanligaste. Något som vi är vana vid hemma i Sverige men som är ovanligt i Cairo är att man turistar på en camping med husvagnar eller husbilar. Den typen av turism ser vi inte så ofta och det är inte konstigt då Cairo är en metropol som knappast lämpar sig för att smälla upp förtältet i och njuta av naturen.

Tvärtom, det är en myllrande storstad och till Cairo kommer många andra typer av turister. Den största gruppen är faktiskt inhemska turister som besöker sin huvudstad över dagen eller för en helg. På de flesta hotellen stöter man i regel på egyptiska gäster som kommer från exempelvis Alexandria eller någon annanstans i detta stora land.

En annan typ av turister som ofta syns i Cairo är internationella turister. Eftersom Cairo verkligen är en världsstad så kommer dessa turister givetvis från hela världen. Det finns väldigt många hotell i Cairo och staden rymmer allt från turister som lever jetsetliv till backpackers som sover i dorms på något av de många hostels som finns i denna myllrande stad.

En annan typ av turister som besöker Cairo är de som är här för affärer. Cairo är en stor stad när det gäller att arrangera konferenser och föreläsningar så det händer ofta att affärsmän och affärskvinnor från olika sektorer besöker Cairo för att knyta kontakter, besöka kunder eller leverantörer, eller ta del av seminarium.

Slutligen så kommer många turister till Cairo av religiösa skäl. Man vill helt enkelt ta del av det fantastiska utbud av moskéer och kyrkor som den här fantastiska staden har att erbjuda och det är verkligen något som lockar många besökare. Till moskéerna kommer besökare från hela den muslimska världen och till de koptiska kyrkorna kommer besökare från hela Medelhavsområdet.

Leave a Comment